Architecturale verlichting

In functie van de ruimte

Zoals de naam het zegt, zet architecturale verlichting vooral de ruimte in de kijker. Dat kunnen zowel residentiële ruimtes zijn, winkels en commerciële gebouwen, kantoren en openbare gebouwen. Om dit te bereiken, moet de verlichting heel doordacht en correct gebeuren. Het is met andere woorden specialistenwerk.

Bij architecturale verlichting wordt het design van de toestellen natuurlijk niet uit het oog verloren. De fabrikanten besteden daar ook speciale aandacht aan. Meestal gaan de armaturen echter niet domineren: ze worden opgebouwd, ingebouwd of ingewerkt, gependeld of aan de wand gemonteerd.

LED heeft sinds enkele jaren volop zijn intrede gedaan in de architecturale verlichting en beantwoordt op vandaag aan alle vereisten die gesteld worden aan kwaliteitsvolle architecturale verlichting.

Aanstralen van gebouwen

Het uitlichten of aanstralen van gebouwen is in de architecturale verlichting een specialiteit op zich. Natuurlijk heb je er de juiste toestellen voor nodig, maar evenzeer de nodige technische kennis van verlichting. LED biedt al heel veel (energie-efficiënte) mogelijkheden, inclusief het gebruik van kleuren.

Merken

Hiernaast vindt u een overzicht van onze belangrijkste merken in architecturale binnen- en buitenverlichting.

Hebt u vragen over architecturale verlichting? Maak een afspraak in een van onze Cebeolightstudio's.

Catalogi

screenshot_catalogus_technolux12_NL[1].JPG
Technolux LED catalogus 12.0
Bega%20NL[1].JPG
Bega: Huis en Tuin