Duurzaam verlichten

Verlichting voor nu en later

Verlichting en duurzaamheid geven elkaar steeds meer de hand. Fabrikanten ontwikkelen bijzonder energie-efficiënte lichtbronnen en toestellen. Ze investeren hiervoor in onderzoek naar nieuwe technologie en de verbetering van bestaande technologie. De voortdurende ontwikkeling van LED-verlichting is daar de exponent van. Maar ook voor andere lichtbronnen slagen de fabrikanten erin om het vermogen te laten zakken zonder aan lichtcomfort in te boeten.

Lagere factuur?

Het lagere energeverbruik van verlichting is een belangrijk aspect van duurzaamheid met een dubbel voordeel: minder energieverbruik is beter voor het milieu en helpt de energiefactuur onder controle houden.

Levensduur

Maar duurzaamheid heeft ook betrekking op de lange levensduur van de lichtbronnen en verlichtingstoestellen. Het aantal branduren dat LED wordt toegedicht is teruggebracht tot realistische proporties, maar blijft tegelijk een stuk hoger dan de levensduur van traditionele lichtbronnen. Bovendien investeren de kwaliteitsfabrikanten in de ontwikkeling van producten die geen schadelijke stoffen bevatten.

Uw project, ook duurzaam?

Ook voor de lichtspecialisten van Cebeolightstudio is duurzaamheid in alle betekenissen van het woord een belangrijk aspect. Spreek erover wanneer u hen advies vraagt voor uw project.