Stadswoning Brussel

LED waar het kan

Het interieurarchitectenbureau Contekst uit Antwerpen kreeg de opdracht om een Brusselse stadswoning te renoveren. De uitdaging was om ook in het middendeel, waar geen rechtstreekse inval is van daglicht, toch de nodige sfeer te creëren. Dat lukte wonderwel dankzij de decoratieve armaturen van Stephane Davidts, die voor de nodige initimiteit zorgen en zowel de mooie tafel als de plafondlijsten perfect uitlichten.

Op verschillende plaatsen zijn LED-strips gebruikt, zowel om sfeer te creëren in de leefruimte als voor functioneel licht in de keuken. Contekst voorzag omwille van de lange levensduur ook LED op moeilijk bereikbare plaatsen.

Installatie

In de grote leefruimte, waar geen rechtsreekse inval is van daglicht, zorgen twee exemplaren van de Elephantine van Stephane Davidts voor de nodige intimiteit. Een LED strip afgedekt met plexi straalt warm wit licht en creëert extra gezelligheid.

In de keuken is eveneens met LED-strips gewerkt, die functioneel licht geven.

 

Rol van Cebeo

Interieurarchitectenbureau Contekst werkt voor zijn verlichtingsprojecten samen met Cebeo. Op basis van de ideeën van het bureau werkt Cebeolightstudio een voorstel uit met concrete toestellen, inclusief een aantal alternatieven. Ook zo voor dit project. Daarnaast zijn de logistieke kracht en voorraad van Cebeo belangrijk: korte levertermijnen zijn cruciaal voor de interieurarchitecten.